• 14 dagen bedenktijd
  • Snelle levering
  • Achteraf betalen
Country/Language
bag
Laden...

Herenschoenen

6 items

GOLIATH X SACHA

Rock on baby! Goliath, het krachtige en eigenzinnige merk geïnspireerd door de Indie rock-scene is nu exclusief bij Sacha in de collectie. Maar, Goliath is meer dan alleen een merk. Gedreven door cultuur en muziek creëert het merk een inspirerend platform voor kunstzinnige geesten. Goliath maakt schoenen zoals zij vinden dat ze gemaakt moeten worden: met traditie, ambacht en ervaring. Overeenkomend met het DNA van Sacha. Are you ready to ROCK? Bekijk de authentieke collectie sneakers van Goliath exclusief bij Sacha!

NO.1 COLLECTION

New and fresh styles! De sneakers uit de eerste collectie van Goliath hebben een sportief uiterlijk met technische eigenschappen. De perfecte basis sneakers maar toch met iéts meer brutaliteit en die retro vibe. Een combinatie van hoge kwaliteit suède met een nonchalante textiel afwerking in een neutraal kleurenpallet. Goliath staat voor het delen van echte momenten en het vertellen van verhalen. Met de sneakers van Goliath uit de Sacha x Goliath collectie wordt jij geïnspireerd om unieke momenten  te creëren. The heat brings it all together’!

TILBURG 1925: GOLIATH IS BORN

De roots van het Nederlandse merk Goliath brengen ons terug naar 1925. Op 21-jarige leeftijd richtte de Tilburgse A. van Amelsvoort het merk Goliath op, gedreven door een uniek idee en zijn eigen heldere visie. Zijn eerste klantenkring bestond voornamelijk uit actieve sporters, voetballers uit Nederlandse teams om precies te zijn. Door de jaren heen werd het sportieve merk steeds meer geadopteerd door sporters en arbeiders. Dit resulteerde uiteindelijk in een merk met sportschoenen van wereldklasse. Nog steeds zijn oorspronkelijke eigenschappen van Goliath uit de jaren ‘20 onderdeel van het huidige DNA. Passie, vakmanschap, kwaliteit én aandacht voor detail.

VULCANIZED SHOES

De schoenen van Goliath zijn vulcanized. Maar wat houdt vulcanized nou precies in? Vulcanized of vulkaniseren is een specifiek proces of manier waarop een schoen met rubberen buitenzool geproduceerd kan worden. De schoenen hebben het uiterlijk van een typische skate- of sportschoen. Bij het proces wordt de schoen tweemaal ‘gebakken’ in de oven. Het rubber wordt met toevoeging van speciale chemicaliën verwarmd om de flexibiliteit en duurzaamheid te verlengen. Na dit specifieke proces van de buitenzool wordt er nog een extra stuk rubber toegevoegd rondom de basis van de schoen. Door het vulcanized proces zijn de schoenen flexibel, licht en buigzaam. Het comfortlevel is hierdoor erg hoog. Walking on clouds? Met de vulcanized shoes van Goliath heb jij absoluut dit gevoel!

511 beoordelingen
9.0