• Achteraf betalen
  • Stuur je pakket gratis retour binnen 14 dagen
  • Snelle levering
Country/Language
bag
Laden...

Trending Western boots

#Trending: Western boots

Waar komt de hype rondom cowboylaarzen vandaan & hoe style je ze?

Cowboylaarzen zijn hot! Scroll maar een keer door je Instagram of kijk om je heen tijdens een middag op het terras. Je ziet deze Americana-inspired favourites echt overal. Hoog of laag, met hak of plat en met verschillende texturen en mooie borduursels. Voor iedereen is er wel een cowboylaars die in zijn of haar straatje past. Ze zijn dé perfecte combinatie van fashionable en edgy.

western boots

Oorsprong van de trend

Oorspronkelijk werden de cowboylaarzen natuurlijk gemaakt voor de cowboys in de 19e eeuw. Het waren hoge laarzen van stug leer met een lage hak en een puntneus. Destijds hadden de laarzen een praktische en beschermende functie. Vanaf de jaren ‘50 kwamen cowboylaarzen als fashion items in the picture. Het begon met Elvis en zijn rockabilly invloeden. Maar ook in de ‘80s en ‘90s waren cowboylaarzen razend populair door stijliconen als Julia Roberts en rock invloeden van bijvoorbeeld Bon Jovi en Guns ’n Roses. En, aangezien trends altijd terug komen, is het hoog tijd voor een comeback!

western boots

How to style

Het fijne aan cowboylaarzen is dat ze super veelzijdig zijn. Het kan zijn dat ze je heel de winter al trouw door geholpen hebben, maar dat betekent niet dat ze nu in de kast moeten verdwijnen. In de lente en zomer kun je cowboylaarzen namelijk ook tof combineren! Ze staan bijvoorbeeld superleuk met girly outfits, zoals een schattige babydoll jurk of midi jurk met blazer. Zo geef je een girly outfit meteen wat meer pit. Maar casual je ook nooit fout gaan met cowboylaarzen. Draag ze met slouchy jeans en een oversized T-shirt and you’re good to go! Zelfs de simpelste outfits worden stijvol met een paar cowboylaarzen. Qua accessoires moet je niet te gek doen bij cowboylaarzen. Houd het simpel en minimal om niet af te leiden van je boots. Dressed of casual, cowboylaarzen geven je outfit altijd een polished look, met een edgy randje. Een goede staple om aan je schoenenkast toe te voegen. En door de veelzijdigheid zijn ze de investering meer dan waard.

Weet jij al welk paar je toe gaat voegen aan je collectie? Ontdek nu de nieuwste cowboylaarzen bij Sacha!

Shop cowboylaarzen
western boots
5378 beoordelingen
8.7