• Achteraf betalen
  • Stuur je pakket gratis retour
  • Gratis verzending naar winkels
Country/Language

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF EN ONTVANG VANDAAG NOG €5,- KORTING OP JE BESTELLING!

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
EN ONTVANG €5,- KORTING OP JE BESTELLING!

Derby Oxford schoenen

Derby veterschoenen en Oxford veterschoenen

Derby veterschoenen en Oxford veterschoenen vallen beiden in de categorie "nette herenschoenen". Met nette schoenen bedoelen we natuurlijk geklede schoenen die perfect passen onder een nette outfit of onder een pak. Nette schoenen zijn meestal gemaakt van leer of suède en kunnen heel ingetogen, maar ook uitbundig zijn. Maar wat is nou in vredesnaam het verschil tussen derbies en oxfords? Wij helpen je een handje!

Verschillen

Het grootste verschil tussen Oxford en Derby veterschoenen zit hem in de vetersluiting op de wreef. Bij Derby veterschoenen is de sluiting "open", dit wil zeggen dat je de wreef gemakkelijk open kan slaan en dat de tong goed zichtbaar is. Bij Oxford veterschoenen is de sluiting juist "dicht". De wreef van de Oxford schoen kan daarom lastig opengeslagen worden. De wreefsluiting zit dan ook strak tegen elkaar en ziet eruit als een streepje.

 

Shop alle nette schoenen

derby oxford veterschoenen

Brogues

Een andere term die we veel voorbij horen en zien komen in schoenen-wereld is "Brogue". Als we het hebben over Brogues gaan we weer een stapje verder. Deze schoenen kunnen namelijk zowel oxford- als derby veterschoenen zijn.

Het zit 'm bij brogues niet in de wreefsluiting, zoals bij derbies en oxfords, maar in de details! Brogue schoenen worden gekenmerkt door onderstaande eigenschappen:

• Perforaties
• Wingtip (de W vorm op de neus)
• Gekartelde randen

Een brogue schoen hoeft in principe niet te voldoen aan alle bovenstaande details om een brogue te zijn. Als een veterschoen alleen perforaties en géén wingtip heeft, mag deze schoen ook gewoon een brogue genoemd worden.

derby oxford veterschoenen