• Achteraf betalen
  • 14 dagen bedenktijd
  • Snelle levering
Country/Language
bag
Laden...

Duurzaamheid

Ons streven is het maken van moderne, comfortabele en kwalitatief hoogwaardige schoenen met respect voor de planeet

Meer dan 70% van de collectie wordt in Europa geproduceerd, onder andere in Portugal, Spanje, Italië en Roemenië. Dat betekent dat er minder CO2 uitstoot ontstaat, doordat er veel minder transport nodig is. Ook wordt er in de Europese fabrieken voldaan aan strenge Europese regelgeving voor energie -, waterverbruik en betere arbeidsomstandigheden.

 

Door  langdurige relaties met onze leveranciers bereiken we ook de schakel van toeleveranciers en kunnen we onze eisen aan kwaliteit en duurzaamheid waarborgen

Deze intensieve samenwerking met de fabrieken maakt het mogelijk om te investeren in een continue verbetering van de kwaliteit van de arbeidsomstandigheden, de werknemers en het product.

 

Duurzaamheid

Duurzame productieketen op de lange termijn

We werken er hard aan om te zorgen dat de productieketen duurzamer wordt. Ons doel is om te blijven werken aan elke schakel binnen onze toeleveringsketen, om duurzame ontwikkeling te kunnen garanderen.

We zijn schoenen aan het ontwikkelen die gedeeltelijk biologisch afbreekbaar zijn

Zo proberen we stapsgewijs een duurzame ontwikkeling te garanderen waarbij de moderne uitstraling en kwaliteit van onze producten gewaarborgd blijft. We kiezen hierbij voor duurzame- en gerecyclede materialen.

Duurzaamheid

We werken voor 70% met toeleveranciers die zijn aangesloten bij The Leather Working Group

We willen er zeker van zijn dat het leer op de juiste manier wordt ingekocht en gecertificeerd is. Daarom werken we voor 70% met toeleveranciers die aangesloten zijn bij de Leather Working Group (LWG). Hiermee zet Sacha een belangrijke stap in de duurzame verbetering van productiestandaarden bij de verwerking van leder. De  LWG heeft als doel om de omstandigheden bij leerlooierijen en tussenhandelaren transparant te maken en duurzaam te veranderen. Dit houdt ook in dat de fabrikant geen potentieel kritische stoffen gebruikt in de verwerking van leder en het water- en energieverbruik omlaag brengt.

Duurzaamheid

Wij voeren in de gehele productieketen kwaliteitscontroles uit

Wij laten alle leveranciers een CODE OF CONDUCT ondertekenen. Deze code of Conduct is opgesteld volgens de richtlijnen van het Business Social Compliance Initiative (BSCI) Deze zet zich wereldwijd in voor de verbetering van de arbeidsomstandigheden in de productieketen. Wij controleren onze leveranciers en fabrieken op deze gedragscodes. Via BSCI bieden we onze leveranciers trainingsprogramma’s aan rondom duurzaamheid en arbeidsomstandigheden, zodat we blijven ontwikkelen op dit gebied.

Duurzaamheid

Sacha vindt het recyclen van papier belangrijk en daarom centraliseren we dit proces vanuit de winkels naar het distributiecentrum

De afgelopen jaren heeft Sacha haar papiergebruik met 70% weten terug te dringen door het digitaliseren van informatiestromen van en naar de ruim 40 Sacha stores.

Gerecycled tassen van 100% consumenten afval

De draagtassen en verzendzakken worden vervaardigd van gerecyclede plastic tassen. Het gebruik van dit materiaal helpt mee om plastic afval te verminderen door het een nieuw leven te geven.

85% minder energieverbruik door led verlichting

Sacha kiest voor energiezuinige lampen. In onze winkels kiezen we voor ledverlichting.
Led-verlichting gaat langer mee, verbruikt 85% minder energie dan gloeilampen én is beter voor het milieu.

Op jaarbasis recyclen wij ongeveer 150 ton papier, centraal verwerkt met een industriële shredder

Het papier uit onze winkels wordt centraal ingezameld via ons distributiecentrum. Een shredder versnippert het papier afval tot kleine stukjes, waarna het in kleine volumes, goedkoper afgevoerd kan worden. Afhankelijk van het soort afval, kan het afval na bewerking soms waarde hebben.

Duurzaamheid

Transport & Logistiek

Sacha schoenen worden vervoerd via vrachtwagens over de weg of per boot. Goederen worden zoveel mogelijk geclusterd. Het transportbedrijf waar Sacha mee samenwerkt heeft de Lean and Green Award in ontvangst genomen. Met de Lean and Green Award laten bedrijven zien dat zij zich actief inspannen om hun logistieke proces duurzamer te maken. De vervoerder stelt zich tot doel om de CO2 uitstoot met minimaal 20% te reduceren in maximaal 5 jaar.

Duurzaamheid
509 beoordelingen
9.0