Doorgaan naar artikel
Trending Western boots.
02 juni 2021

#Trending: Western Vibes

De komende maand lichten wij een van Sacha’s favorieten uit; de Western Boots! Waarschijnlijk is deze trend jou niet ontgaan. De Cowboylaarzen waren namelijk in SS20 al populair onder de it-girls. In Amerika is deze trend al enige tijd te vinden in verschillende outfits. Hoog of laag, met hak of plat en met verschillende texturen en mooie borduursels. De verschillende varianten in Western Boots zijn groot! Zijn de fashionable en edgy cowboylaarzen ook een van jouw favorietjes? Dan kan je jezelf verheugen op komend seizoen, ze zijn namelijk helemaal in!

Waar komt de hype rondom cowboylaarzen vandaan & hoe style je ze?

Oorspronkelijk werden de cowboylaarzen natuurlijk gemaakt voor de stoere cowboys in de 19e eeuw. De 19de-eeuwse variant van de cowboylaars bestond uit stug leer, een lage hak en een puntneus. Destijds hadden de laarzen een praktische en beschermende functie. Vanaf de jaren ‘50 kwam er echter een switch en werden cowboylaarzen langzaam een écht fashion item! Het begon met icoon Elvis Presley en zijn rockabilly invloeden. Maar ook in de ‘80s en ‘90s waren cowboylaarzen razend populair door iconen zoals Julia Roberts, Bon Jovi en Guns ’n Roses. Sacha maakt zich klaar voor een comeback van de Western Boots komend seizoen, ben je ready voor echte Western Vibes? Wij showen onze favorieten en vertellen graag hoe je ze het beste kan stylen.

Back to the roots: Traditionele Cowboylaars

De meest bekende cowboylaars van tegenwoordig is een soortgelijke variant van de traditionele cowboylaars; een hoge laars, een effen kleur en een lage hak. Toch zijn hier nog steeds ontzettend veel mogelijkheden in! Ga je voor de leren variant of is suède toch iets meer jouw ding? Ook zit er verschil in design. De meeste cowboylaarzen hebben het bekende en traditionele reliëf in het design. De stiksels lopen over de gehele laars en geven de échte western-vibes. Ben je wel fan van de cut outs en de spitse neus maar heb je liever een rustig design zonder stiksel? Ga voor de basic cowboylaars zonder reliëf. Styling tip: Natuurlijk ben jij als fashionista helemaal vrij om jouw eigen unieke creaties te maken! Combineer je traditionele Western Boots met een loose-fit jeans (of jeansshort), een bodysuit en een oversized blazer. Door de laars te combineren met denim krijgt jouw outfit een kleine knipoog naar de cowboys, yi-haa!

The future is here: De metallic cowboylaars

These boots are definitely made for walking! Komend seizoen worden de western boots naar een hoger level getild. Unieker, opvallender en gedurfder. De metallic cowboy boots uit de nieuwe collectie van Sacha zijn hier een goed voorbeeld van. Mix-and-match met diverse metallic kleuren of de bekende zilver en goud metallic kleur, de boots zijn niet te missen. Stylingtip: De opvallende western boots zijn natuurlijk al echte showstelers op zichzelf. Houd daarom de rest van je outfit lekker basic! Combineer de metallic boots met een kort jurkje in een neutrale kleur. Stem verder je accessoires af op de laarzen om de look compleet te maken. Ga bijvoorbeeld voor zilveren oorringen of een riem in dezelfde kleur.   

metallic cowboylaarzen

Don’t forget low: De lage cowboylaars

Een variant die we absoluut niet mogen vergeten. Door de traditionele cowboylaars uit de 19e eeuw wordt er over het algemeen gelijk gedacht aan de typische cowboylaars; de hoge laars tot net onder de knie. Toch is de lage variant steeds meer een favoriet onder de trendsetters. Als we het over de hoogte van de laars hebben  (zonder hak) dan wordt dit ook wel schachthoogte genoemd. De lage cowboylaarsjes hebben daarom een kortere schachthoogte. Dit maakt ze zeker niet minder stoer! Versierd met studs, gespen of een hogere hak, wij zijn fan! Stylingtip: Combineer de laarsjes met een basic top, een wijde maxi plissé-rok in jouw favoriete kleur en je stoere low western boots! Op deze manier kan je gemakkelijk verschillende soorten stijlen met elkaar combineren.   

Weet jij al welk paar je toe gaat voegen aan je collectie? Ontdek nu de nieuwste cowboylaarzen bij Sacha!

Shop Cowboylaarzen