• Achteraf betalen
  • Tot 14 dagen gratis retour
  • Snelle levering
Country/Language
bag
Laden...

Ruilen & Retourneren

RUILEN EN RETOURNEREN

Verzendkosten/retourkosten

Het ophalen en retourneren in de winkels is altijd gratis. Bij een online bestelling vanaf € 49,95 worden er geen verzend- of retourkosten in rekening gebracht.

Voor het retour zenden van een artikel naar Sacha via een DHL ServicePoint of indien je de bestelling bij een winkel retourneert worden in de meeste gevallen* geen verzend- of retourkosten in rekening gebracht. Het retourneren van een winkelbestelling / thuisbezorging (dit is een bestelling die is geplaatst en betaald in de winkel) is enkel mogelijk in een filiaal.

*Indien je € 4,95 verzendkosten hebt betaald en de gehele bestelling retour stuurt, dan komen de verzendkosten te vervallen. Voor het retourneren van een volledige bestelling, rekenen wij €4,95 aan retourkosten. Deze worden verrekend met de betaalde verzendkosten van €4,95.

Wanneer je een product wilt omruilen, dan worden alleen verzendkosten in rekening gebracht indien je nieuwe aankoop een totaal bedrag van minder dan € 49,95 heeft. Uitgezonderd hiervan zijn klachten. Bij het retour zenden van een klacht komen de verzendkosten voor het vervangende artikel voor rekening van Sacha.

Voorwaarden retour

Zorg ervoor dat de artikelen:
• Binnen de zichttermijn van 14 dagen na ontvangst worden geretourneerd.
• Ongedragen zijn en geen gebruikssporen vertonen.
• Inlegzolen en schoenverzorgingsproducten (zoals sprays) kunnen niet geruild/geretourneerd worden.
• Het artikel dient in de originele verpakking te zitten.
• Een webshopbestelling mag niet in een outlet retour worden gebracht. 

Let erop dat je geen plakband/tape over de barcode van het retourlabel plakt.

Het duurt 5 - 10 werkdagen voor de retourzending is verwerkt in het magazijn. Je ontvangt automatisch een bevestiging via de mail.

Ruilen

Indien je een artikel wilt ruilen voor een ander artikel dien je online een nieuwe bestelling te plaatsen of een nieuwe aankoop te doen in de winkel. 

Proces retourneren

Er zijn 4 opties om je pakket terug te sturen:

1. Retourneren of ruilen in een Sacha winkel (gratis)
Voortaan kun je jouw bestelling gratis ophalen, retourneren en ruilen (mits het artikel in de winkel op voorraad is) in alle Sacha winkels in Nederland!
1. Neem de originele verpakking samen met het meegeleverde pakbon uit het pakket mee naar de winkel.
2. Lever je pakket in bij de kassa.
3. Je ontvangt een bevestiging per e-mail wanneer je pakket verwerkt is. Dit duurt 5 - 10 werkdagen.
4. Het aankoopbedrag wordt binnen 5 -10 werkdagen gecrediteerd.

2. GRATIS retourneren via DHL 
1. Verpak de artikelen samen met de pakbon (die je in het pakket hebt ontvangen) in de originele verpakking en plaats deze terug in de verzenddoos. 
2. Bij je bestelling ontvang je een DHL retourlabel, plak dit label op de verzenddoos over het originele verzendlabel. Ben je jouw retourlabel kwijt? Neem dan contact op met onze Klantenservice.
3. Geef het pakket af bij een DHL ServicePoint.
4. Als je het pakket hebt ingeleverd ontvang je een verzendbewijs. Bewaar het verzendbewijs totdat je een bevestiging per e-mail ontvangt dat je pakket in goede orde is ontvangen, Sacha is niet aansprakelijk bij verlies. 
5. Je ontvangt een bevestiging per e-mail wanneer je retourzending verwerkt is. Dit duurt 5 - 10 werkdagen.
5. Het aankoopbedrag wordt binnen 5 -10 werkdagen gecrediteerd.

Wil je je pakket volgen? Dan kan dit via de DHL website met de postcode: 5032MG.

3. Op eigen kosten retourneren
1. Verpak de artikelen samen met het pakbon in de originele verpakking en plaats deze in de verzenddoos. Vermeld het volgende verzendadres op de doos:
Sacha Online Shop
Rosa Castellanosstraat 4
5032MG Tilburg. Nederland
2. Geef het pakket af bij je dichtstbijzijnde postkantoor. Bewaar het verzendbewijs goed, Sacha is niet verantwoordelijk bij verlies van je pakket.
3. Je ontvangt een bevestiging per e-mail wanneer je retourzending verwerkt is. Dit duurt 5 - 10 werkdagen.
4. Het aankoopbedrag wordt binnen 5 -10 werkdagen gecrediteerd.

Wil je je retourzending traceren? Het adres van het magazijn is:
Rosa Castellanosstraat 4,
5032 MG Tilburg

Retourbetaling 

Je hebt 14 dagen bedenktijd vanaf het moment dat je de bestelling hebt ontvangen. Vanaf het moment dat wij je pakket retour hebben ontvangen, wordt het bedrag binnen 5 tot 10 werkdagen gecrediteerd. Heb je voor AfterPay gekozen als betaalmethode? Dan krijg je een aangepaste factuur via de e-mail of komt deze te vervallen. Heb je reeds betaald aan AfterPay? Dan wordt binnen 10 werkdagen het bedrag door AfterPay aan je terugbetaald.

Retourproces winkelbestelling

Wanneer je een bestelling in de winkel hebt geplaatst (thuisbezorging), kun je deze alleen ruilen of retourneren in de winkel. Je hebt hiervoor 14 dagen de tijd na ontvangst van je bestelling.
1. Verpak de artikelen in de originele verpakking.
2. Neem het aankoopbewijs en de originele kassabon die je in de winkel hebt ontvangen mee. Zonder de aankoop- en kassabon kunnen wij het product helaas niet retour nemen.
3. Bezoek een van onze Sacha winkels – ongeacht waar het product gekocht is.
4. Het bedrag wordt retour gepind.

Herroepingsrecht

Om gebruik te maken van je herroepingsrecht is het voldoende om bovenstaande stappen te volgen. Je kunt door het invullen van het modelformulier aangeven dat je gebruik wilt maken van het herroepingsrecht. Je bent niet verplicht om dit formulier te gebruiken.

Heb je nog vragen over het retourproces? Bekijk hier de 'veelgestelde vragen' >

586 beoordelingen
9.1