Doorgaan naar artikel
Creepers.
20 april 2021

Creepers zijn sneakers met een hoge plateau zool. Misschien schrikt de naam je een beetje af, maar de schoenen zijn alles behalve creepy! Waarschijnlijk moet je een beetje aan de lompe schoenen wennen, maar de schoenen met een reusachtige plateauzool misschien daarom juist wel extra leuk. Want waarom schoenen nemen die iedereen al heeft? Met creepers maak je een échte fashion statement!

The story of the creepers

De creepers kennen we sinds de Tweede Wereld oorlog. De suède schoenen met hoge zolen waren ideaal voor soldaten om hun geruisloze en slijtvaste rubberen zool. Ex-soldaten konden geen afscheid nemen van de fijne schoenen en begonnen de creepers schoenen te dragen in de uitgaansscene van Londen. In de jaren ‘70 werden de gympen steeds populairder onder subculturen als indie, ska, punk, gothics en new wavers. Thanks to R&B artiesten als Rihanna worden deze fashion items weer steeds vaker gespot!

Bekijk alle sneakers
Creepers

Zo draag je de platforms

Nu Rihanna de creepers weer helemaal in fashionland heeft geholpen, mag jij natuurlijk niet achterblijven. Er is alleen nog wel een belangrijk dingetje… want hoe combineer je de schoenen met gigantische plateauzool nou het beste? We will tell you!

Basic

Ten eerste kunnen de opvallende sneakers natuurlijk hartstikke goed basic gedragen worden. Combineer de schoenen met een skinny jeans en t-shirt. Draag een leuke riem in je broek en je bent good to go.

Over de top

Basic iets te saai voor jou? Combineer de creepers dan met zo veel mogelijk printjes. Omdat de schoenen een grote plateauzool hebben, val je sowieso al goed op. Draag je daarnaast ook nog eens allerlei printjes, dan steel je écht de show! Ga voor een leuk panterprintje, bloemenprintje, sterren of stippen.

Festival proof

Natuurlijk zijn creepers ook festival proof. Draag de platform schoenen onder een leuk jurkje en creëer een tof contrast. Of draag de schoenen onder een kort broekje

dames schoenen