Doorgaan naar artikel
Smalle voeten? Wij geven tips.
18 maart 2021

De perfecte schoenen voor smalle voeten

Wij hebben de nodige tips op een rijtje gezet zodat je ook met smalle voeten elke schoen kunt dragen.
Dat een paar schoenen te breed, te wijd of te groot is aan de voet komt je vast herkenbaar voor wanneer je klampt met het veel voorkomende ‘probleem’: (te) smalle voeten. Het vinden van de perfecte schoenen lijkt soms een eindeloze zoektocht te zijn en wanneer je helemaal verliefd geworden bent op een bepaald paar, blijken ze achteraf toch niet goed te passen. Om deze zoektocht vanaf nu iets makkelijker te maken hebben wij de beste schoenkeuzes en een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet.

#1 De perfecte schoenen

Schoenen met gespen, klittenband, bandjes of riempjes zijn een perfecte match met mensen die smalle voeten hebben. Deze type sluitingen kun je gemakkelijk verstellen en daardoor zo strak aantrekken als je zelf wil. Dit zorgt ervoor dat de schoenen goed aansluiten om je voet én dat ze comfortabel lopen. En, guess what? Gespen, klittenband, bandjes en riempjes zijn tegenwoordig erg populair en niet meer weg te slaan uit het modebeeld, waardoor je ook nog eens heel modieus de deur uit stapt!

biker boots

#2 Een extra zooltje

Wanneer je toch verliefd geworden bent op een paar schoenen dat eigenlijk net niet helemaal goed zit, dan kan het plaatsen van een extra zooltje weleens de oplossing zijn. Door een tweede zool zorg je ervoor dat je voet wat hoger komt te liggen in de schoen waardoor de overige ruimtes beter gevuld worden. Zo is een half zooltje, dat je kunt plaatsen bij de tenen en/of hak, perfect wanneer je in de schoen alleen op een van die punten nog teveel loze ruimte over hebt. Zit de schoen eigenlijk over je hele voet te ruim? Dan kun je het beste een wat dikker zooltje plaatsen. Een zooltje van imitatie wol bijvoorbeeld, zo hebben je voeten ook direct een super zachte ondergrond. Wanneer je schoenen maar net aan de ruime kant zijn, dan is een dun zooltje voldoende.

#3 De gouden tip

Een andere, gemakkelijke tip die je kunt gebruiken tijdens de inkoop van nieuwe schoenen: des te breder de zool, des te breder de schoen. De zool zegt namelijk veel over de pasvorm van een paar schoenen. De grove, brede platform zolen die we tegenwoordig veel zien, zijn dus niet echt geschikt in het geval je smalle voeten hebt. Kies bij voorkeur voor een paar dat wel over deze trendy zool beschikt, maar niet al te grof en te breed is. Daarnaast kun je ook aan de neus van een schoen veel aflezen. Zo hebben schoenen met een puntige neus vrijwel altijd een smalle pasvorm.

Bekijk snel ons aanbod en laat je verrassen door de vele stijlvolle schoenen die perfect geschikt zijn voor smalle voeten! Welk paar is jouw favoriet?

western boots