Doorgaan naar artikel
Goliath.
25 mei 2022

New in town: Goliath

Goliath x Sacha

New brand in town; Goliath is vanaf nu te verkrijgen bij Sacha! Goliath maakt gebruikt van vulcanisation. Wat houdt dat nou precies in? Thy set fire to their soles! Dit proces maakt de schoenen sterk, net zo sterk als het merk Goliath, want the heat brings it together. De collectie bestaat uit sportieve heren sneakers in verschillende soorten kleuren en stijlen. De sneakers zijn geschikt voor elk seizoen en daardoor toch ook wel dé essentials voor een man. Achter het merk zit een mooi verhaal verborgen. Dat maakt de collectie nog een stuk specialer!

goliath

Over Goliath

Goliath is een eigenzinnig schoenenmerk voor de ‘easygoing’ heren die net zoveel genieten van de kleine dingen in het leven. Goliath is open, eerlijk en onafhankelijk. Ze maken schoenen zoals zij vinden dat ze gemaakt moeten worden: met traditie, ambacht en ervaring. Dat zijn de beste eigenschappen van Goliath sneakers. Goliath is een muziek-cultuur merk geïnspireerd door de indie-rock scene. Het merk richt zich op het inspireren en samenbrengen van mensen door een platform te creëren dat volledig draait om muziek en kunst. Bij Goliath draait alles om het delen van echte momenten en het vertellen van verhalen. De visuele identiteit van het merk haalt zijn inspiratie uit de underground jongeren in de indie-rock cultuur door de jaren heen.

goliath

Geschiedenis van Goliath

Goliath is een Nederlands schoenenmerk en bestaat al sinds 1925. De Tilburgse zoon van een schoenenmaker kwam toen op het geweldige idee dat mensen met een hardwerkende levensstijl ook kwaliteit en fijne details konden waarderen. Het enige wat daarvoor nodig was, was iemand die hen zou laten zien hoe ze dat konden gaan waarderen. Gedreven door zijn heldere visie richtte de 21-jarige man Goliath op. Vanaf het begin heeft Goliath zich gericht op sportieve schoenen en kleding. Dat waren in eerste instantie voetbalschoenen en cricketschoenen. Maar, Goliath is nu bigger and better than ever! Ze houden zich niet aan regels, zijn hiernaast authentiek, eigenzinnig en niet kortzichtig. Ongepolijst, maar well-defined. There’s freedom in chaos.

goliath

Collectie

De eerste collectie schoenen van Goliath x Sacha bestaat uit sportieve suède sneakers in verschillende kleuren. Wit, zwart, donkergroen, blauw en beige. Er zit dus voor iedere man wel een perfecte match tussen. Een lage veterschoen met iconische details. Door middel van het vulcanized proces wordt de zool twee keer verhit. Dat maakt de schoenen van Goliath super sterk. Je kunt de schoenen in elke gelegenheid dragen. De sneakers zijn makkelijk te combineren, tijdloos en goed te onderhouden. De droom van elke man! De sneakers hebben een iets dikkere zool dan gewone sneakers en lopen daardoor heerlijk. Combineer deze sneakers met een stoere jeans en een geruit overshirt voor een sportieve look.

goliath