Doorgaan naar artikel
Dr. Martens inlopen.
13 juli 2022

Struggles met Dr. Martens inlopen?

Met deze 6 tips wordt Dr. Martens inlopen een stuk makkelijker


Er zijn op dit moment geen boots populairder dan die van Dr. Martens. Je hoeft Instagram maar te openen of een rondje op een festival te lopen of deze stoere laarsjes vliegen je om de oren. En met een reden! De schoenen hebben een hoog deze-moet-ik-hebben-gehalte, maar toch is er één dingetje waar we stiekem allemaal van huiveren. Je gloednieuwe Dr. Martens inlopen kan namelijk best een beetje vervelend zijn. We know… Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden, maar het liefst niet al te veel, toch? Daarom hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet waarmee jouw Dr. Martens inlopen zo is gepiept.

#1 Kies het juiste paar Dr. Martens

Benieuwd welke Dr. Martens iedereen heeft? Het lijkt misschien alsof al die fashionista’s dezelfde laarsjes dragen, maar als je goed kijkt, zie je dat er verschillende Dr. Martens modellen zijn. Het model dat op dit moment super populair is, is de 1460. Van deze laars heb je veel toffe variaties. Zo shop je de boots in leer of lakleer en is er zelfs een vegan versie. Ook zijn er de populaire Dr. Martens Jadon boots met een plateauzool. Je snapt dat het materiaal en de zool veel doen voor hoe de laarzen lopen. Welke laars voor jou deze beste keuze is, is 100% persoonlijk. Zo zijn er lucky girls die helemaal geen probleem hebben met Dr. Martens inlopen. Hoor jij niet bij deze lucky few? Dan geven we je graag inside info over welke Dr. Martens het meest soepel zijn. Dit zijn de Dr. Martens 1460 Pascal of Pascal Virginia laarzen!

#2 Haal het zooltje uit je nieuwe boots

Oké, je laarzen zijn binnen, dan begint nu het echte werk! De reden dat de laarzen zo pijnlijk kunnen zijn, is dat je voeten gewoon te weinig ruimte krijgen. De makkelijkste manier om dit probleem te fixen, is door te zorgen voor wat extra wiebelruimte door de zooltjes uit je Dr. Martens te halen. Misschien zitten de boots nu nog niet bepaald als pantoffels, maar hopelijk kan je er wel nét wat langer op lopen. Als het materiaal van de schoenen wat soepeler is door het inlopen, kun je de zooltjes er weer in doen.

#3 Plak enthousiast met blarenpleisters

Deze gouden tip gaat je heel wat pijn besparen! Ze zeggen natuurlijk niet voor niks dat voorkomen beter is dan genezen. Het is daarom belangrijk om flink los te gaan met blarenpleisters als je je Dr. Martens gaat inlopen. Loop een rondje op de boots om te ontdekken wat de knelpunten zijn. Plak op deze plekken uit voorzorg de nodige blarenpleisters ter bescherming en you’re good to go!

Kies jouw paar Dr. Martens

#4 Haal je dikste sokken uit de kast

Hopelijk is je enthousiasme niet bekoeld na het lezen van alle horrorverhalen over Dr. Martens inlopen, want geloof ons: it will get better! Nu je voeten goed zijn ingetaped met de nodige blarenpleisters is het tijd voor het volgende wapen. Trek hiervoor die fluffy socks of die door je oma gebreide sokken uit de kast. Ook deze dikke sokken zorgen voor een extra laagje bescherming, zodat je voeten minder pijn doen in je nieuwe laarzen.

#5 Kies slimme momenten om je Dr. Martens in te lopen

Nu je helemaal klaar bent voor het inlopen van je nieuwe Dr. Martens is het belangrijk om hiervoor een goed moment te prikken. Staat er een drukke dag op de planning? Laat die schoenen dan écht nog eventjes in de kast staan. Wandel eerst liever zo veel mogelijk op de laarzen in huis. Als ze nog schoon zijn, kun je ze zelfs in bed dragen. Tikkeltje extreem misschien, maar alles om ervoor te zorgen dat de boots zich naar je voet gaan vormen, right? Start hierna met je Dr. Martens inlopen tijdens korte uitjes buiten de deur. Je kunt ze ook aantrekken tijdens een fietstochtje of tijdens een school- of werkdag waarop je niet veel hoeft te lopen.

#6 Ga voor het laatste redmiddel

Krijg je ondanks alle tips voor het inlopen van je nieuwe Dr. Martens nog steeds pijn zodra je de schoenen aantrekt? Dan kun je dit laatste redmiddel uit grootmoeders tijd een kansje geven. Stop een prop van zoveel mogelijk natte kranten in de voorkant van de laarzen en laat ze zo een nachtje staan. Trek de laarzen de volgende ochtend met een paar dikke sokken aan. De natte boots kunnen zich nu goed naar je voeten vormen. Niet zo lekker misschien, die natte voeten, maar het werkt wel!

Hopelijk zitten jouw nieuwe Dr. Martens dankzij deze 6 tips heel snel super comfy. En… Thank us later als jouw boots straks zo lekker lopen dat je ze bij iedere outfit aan wil trekken.

Shop een paar Dr. Martens