Doorgaan naar artikel
Greyderlab schoenen.
28 september 2021

In de spotlight: Greyderlab

Recycled & Funky Footwear

Het Nederlandse merk Greyderlab is twee jaar geleden opgericht om de wereld beter en duurzamer te maken met een product dat bijna elk mens elke dag gebruikt: schoenen. Vanuit hun visie #WECARE en liefde voor design, vorm en kleur maken ze funky designed sustainable footwear fashion, kortweg: shoes of waste!

Daarbij gebruiken ze gerecyclede en organische materialen tot wel 90% van een schoen. Zoals koffieresten, autobanden, PET-flessen opgevist uit de Middellandse zee, gerecycled katoen maar ook zolen van suikerriet en leer van cactus. De gebruikte cactusvelden absorberen tevens grote hoeveelheden CO2.

Greyder Lab

Met hun Forest Fund en project People R Human 2 willen ze bij Greyderlab ook op een andere manier voor mens en planeet zorgen. Van elk verkochte paar schoenen gaat 1 euro naar het Forest Fund dat natuurgebieden in heel Europa aankoopt en onderhoudt. Van Nederland en Duitsland tot Estland en Letland alsook Turkije, waar de eigen fabrieken staan.

PEOPLE R HUMAN 2 wil ieder mens laten meetellen, door mensen die zorg geven of nodig hebben een gezicht, een stem en een paar Greyderlab schoenen te geven.

“In deze onzekere en gepolariseerde wereld zijn mensen op zoek naar betekenis, verbinding en warmte. Zorgen voor elkaar en onze natuurlijke habitat is de enige manier”, zegt creatief directeur Rob Willems.

We are tomorrow and so are you #WECAREGREYDERLAB

Shop Greyderlab
Greyder Lab