Doorgaan naar artikel
Hakken.
15 april 2021

Dordtse vrouwen zijn het meest sexy

De ene sexy foto verschijnt op Facebook en Instagram na de andere. Liefdesverklaringen, dames in pikante setjes, al dan niet verdekt opgesteld achter een grote bos rozen. Maar waar vinden we nu echt de meest sexy vrouwen van Nederland?

Onderzoek

Een vrouw op hoge hakken benadrukt haar benen en billen. Dit is precies de reden waarom mannen het aantrekkelijk vinden als een vrouw op hoge hakken loopt. Schoenenmerk Sacha deed onderzoek in welke plaats in Nederland vrouwen op de hoogste hakken lopen. De conclusie is verrassend! Uit onderzoek blijkt dat dames uit Dordrecht op de hoogste killer heels lopen, tussen de 8 en 12 cm. Sacha heeft aan de hand van gegevens van 80.000 vrouwelijke klanten onderzoek gedaan naar de hakhoogte van de Nederlandse vrouw. Daaruit is ook gebleken dat in Amersfoort de dames vooral op schoenen zonder hakken lopen, zoals sneakersloafers en veterschoenen.

Bekijk alle damesschoenen
dames schoenen

Sexy op hakken

Wat wil de hakhoogte verder zeggen? Een vrouw op hakken benadrukt dus vooral haar benen en billen. Mannen vinden dit aantrekkelijk. Hoe hoger, hoe beter! Dit alles blijkt uit een eerder onderzoek gepubliceerd in Archives of Sexual Behavior*. Last but not least; volgens Victoria Beckham train je je buikspieren en heupen met een paar hoge hakken. Je traint zelfs je kleinste spieren waardoor je al snel strakkere en slankere billen krijgt.

hoge hakken

Single

Ben jij single en op zoek naar de ware? Draag hakken op advies van wetenschapper Guéguen*. Hoge hakken hebben een sterke invloed op mannen. Guéguen onderzocht een aantal vrouwen met verschillende hakhoogtes in een bar. En de resultaten zijn verbluffend. Binnen maar liefst 8 minuten werd een vrouw versierd door een man. Vrouwen met platte schoenen daarentegen na een verdubbelde tijd van 14 minuten.

Dus ladies, keep your heels high!

Love Sacha Shoes

*High Heels Increase Women’s Attractiveness, Author: Nicolas Guéguen, november 2014
http://link.springer.com/article/10.1007/s10508-014-0422-z/fulltext.html

*onderzoek hakken Sacha