Doorgaan naar artikel
Op hakken lopen.
12 april 2021

How to: lopen op hakken

Wij vrouwen zijn altijd in de weer met van alles en daar passen alleen maar makkelijke schoenen bij. We kiezen voor onze vertrouwde sneakers en laten die prachtige killer heels in de kast staan. Waarom? Omdat we schoenen vaak af slaan als ze simpelweg niet zo comfortabel lopen. Toch zijn killer heels een onmisbaar item. Komt dit jou bekend voor en wil je toch die pareltjes aan trekken tijdens een feestje? Wij helpen je een handje met een aantal tips!

Wie de schoen past...

Het begint allemaal met het kiezen van de perfecte pumps. Het is heel belangrijk dat de schoenen niet zeer doen wanneer je ze aan hebt. Als de schoenen schuren, prikken, knellen of wat dan ook, dan is dit niet het perfecte paar schoenen voor jou. Wees gerust, er zijn enorm veel modellen waar je uit kunt kiezen! Van plateauhak tot sleehak en van kitten heels tot stiletto’s.

Shop alle hakken
pumps

De voorbereiding

Lopen op hakken zorgt ervoor dat je voeten een niet-natuurlijke houding aannemen. Toch kun je er met een goede voorbereiding voor zorgen dat je een hele avond pijnloos kunt genieten van je hakken. Voordat je jouw schoentjes aanschiet kun je bijvoorbeeld je tenen stretchen en draaiende bewegingen maken met je enkel om de spieren in je voet wat op te rekken. Heb je snel last van de bal van je voet? Dit is op te lossen door middel van een makkelijk trucje. Tape simpelweg je derde en vierde teen aan elkaar vast. Dit ontlast de zenuw die voor deze vreselijke pijn zorgt. Easy right?

high heels

Practice makes perfect

Oefenen, oefenen, oefenen! Het is een hele kunst om op die torenhoge stiletto’s te lopen. Een goede houding is hierbij essentieel. Blijft het voor jou lastig om evenwicht te vinden, dan kun je een beetje smokkelen met plateauhakken. Je weet wat ze zeggen: practice makes perfect!

Tips

1. Ben jij nog geen pro als het gaat om lopen op hakken? We raden beginners aan om eerst een paar lage hakken aan te schaffen en niet meteen op killer heels te gaan lopen. Kies bijvoorbeeld voor pumps met een kitten heel!
Ingelopen schoenen lopen nu eenmaal het fijnst. Je wil jouw favoriete schoenen dan ook het liefst zo lang mogelijk mooi houden. Kies voor een water- en vuilafstotende spray en bescherm jouw favorites tegen invloeden van buitenaf.

2. Blijft het voor jou toch lastig om het een hele dag op die killer heels vol te houden? Neem dan een paar ballerina’s mee in je tas en wissel je hakken om als het écht niet meer gaat. Je kunt beter je schoenen rustig inlopen door ze telkens een aantal uur per dag aan te doen.

3. Besluit je toch om je hakken de hele avond aan te houden? Zorg dan dat je altijd een paar blarenpleisters bij de hand hebt. Trust us: je bent héél blij als je deze pleisters op kan plakken wanneer je blaren hebt.

Nu je alles weet over hoe je makkelijker op hakken kunt lopen kan het oefenen beginnen! Welk paar schoenen met hak is jouw favoriet?

Shop alle hakken