Doorgaan naar artikel
Lakschoenen onderhouden.
17 juli 2020

Sacha's oma tips: lakschoenen onderhouden

Wij hebben voor jou 5 tips op een rijtje gezet om jouw lakschoenen weer te laten shinen.

Lakschoenen zijn dit seizoen helemaal hot! Van biker boots tot loafers en zelfs Dr. Martens. Heb jij al een mooi paar lakleren stappers in je schoenenkast staan? Dan wil je natuurlijk wel dat je favo shoes blijven blinken. Gelukkig is lakschoenen onderhouden niet al te moeilijk en doe je dit in no time. Tijd om de mouwen op te stropen!

#1 Caring... is caring

Het is misschien voor de hand liggend, maar de eerste stap van lakschoenen onderhouden is de juiste onderhoudsproducten gebruiken. Schoenen van lak hebben toch écht andere producten nodig dan schoenen van leer of textiel. Ga dus voor een lakmousse om je stappers te beschermen en verzorgen. Je geeft ze hiermee ook nog eens een goede poetsbeurt.

Nog geen lakschoenen in huis?
enkellaarsjes

#2 Op repeat

Dacht je dat je klaar was? Think again, want lakschoenen hebben wel wat meer liefde nodig. Wanneer jij je glanzende schoenen het liefst iedere dag aantrekt (no judgement here!), dan is het slim om ze ongeveer om de twee weken te verzorgen. Staan je schoenen al een tijdje in de kast? Dan kan het geen kwaad om ze voor je ze draagt nog een poetsbeurtje te geven.

#3 Plan een poetsbeurt

Drankje over je lakschoenen gegooid? Die vlekken zijn niet zo fancy, maar gelukkig heel makkelijk te verhelpen. Door de glanzende coating kunnen lakschoenen best tegen wat water. Als je hebt geknoeid kun je daarom je lakschoenen het beste poetsen met een vochtige doek. 

Scoor nu lakschoenen
biker boots

#4 Don't do it yourself

Ondanks dat wij niet vies zijn van een DIY-projectje op z'n tijd, raden we je af om te doe-het-zelven als het op je lakschoenen onderhouden aankomt. Huis-tuin-en-keukenmiddeltjes als melk en slaolie kunnen je schoenen zelfs verpesten en daarom kun je beter nét wat meer geld uitgeven aan onderhoudsproducten. We know, wij geven ons geld ook liever aan een paar nieuwe schoenen uit, maar deze kleine investering is het waard!

#5 Hot n cold

Lakschoenen zijn, net zoals wij, niet dol op grote veranderingen in temperatuur. Dit wil niet zeggen dat je ze hartje winter óf zomer in de kast moet laten staan. Je schoenen hebben dan alleen wat meer tijd nodig om te wennen om scheurtjes te voorkomen. Kom je net uit de kou? Laat je lakschoenen dan nooit opdrogen voor de warme verwarming. Ga je juist de kou trotseren? Loop de schoenen dan al even warm in huis.

enkellaarsjes