Doorgaan naar artikel
Leren laarzen onderhouden
01 november 2022

Het najaar van 2023 staat voor de deur en guess what? Laarzen zijn de absolute headliners, vooral als ze gemaakt zijn van dat oh-zo-luxe materiaal. Leer. Of het nu gaat om onze populaire biker boots, de iconische western boots, of de onweerstaanbare chelsea boots en chunky buckle boots - onze uitgebreide collectie heeft alles wat je hartje begeert. Het dragen van leren laarzen is niet zomaar een trend voor dit seizoen, het is een investering in kwaliteit die jaren meegaat. Maar hoe houd je die leren laarzen in topvorm? No worries, babe, we've got you covered! Wij delen de meest praktische en easy-peasy tips om jouw leren laarzen te onderhouden.

Ready to drive into the world of timeless style and easy-care leather boots? Let's do this!

Pre care, niet te vergeten!

Iedereen kent het wel, je hebt net je nieuwe laarzen binnen gekregen en je wilt ze graag meteen dragen. Of dit nu naar een festival, tijdens een tripje of tijdens een heerlijke herfstwandeling is. In het najaar nemen vaak de regenachtige- en soms zelfs sneeuwdagen de overhand. Niks is zo vervelend als dat, dat jouw nieuwe boots na één keer dragen meteen vies maakt. Hiervoor hebben wij gelukkig een héle handige oplossing! Namelijk, spuit je leren laarzen goed in met een beschermende spray. Dit kun je in een van onze Sacha stores laten doen, maar je kunt het thuis ook zelf doen. Schaf hiervoor een goede onderhoudsspray zoals de Collonol carbon pro aan. Het is belangrijk om dit maandelijks te herhalen om er voor te zorgen dat de laarzen goed beschermd blijven. Daarnaast kost het maar een klein minuutje van je tijd! Sacha's got your back, babe!

Clean, cleaner, cleanest

Dankzij het inspuiten zijn je laarzen goed beschermd tegen vuil en vocht, maar soms vinden die ondeugende vlekken toch een weg naar je favoriete paar. Geen stress! Before we drive in, hier is een belangrijke hack. Wacht tot je laarzen volledig droog zijn na een regenachtige escapade. Wrijven over een natte plek kan namelijk meer vlekken veroorzaken en dat willen we natuurlijk niet! Dus zodra je boots weer droog en ready to go zijn, neem je voorzichtig de touwtjes in handen en begin je aan de kleine clean up.

Ontdek onze shoe care

Lak leer

Hoewel lak leren laarzen een statement maken in jouw stijl, zijn ze extra gevoelig voor regenachtige dagen en vragen ze om speciale zorg. Hier zijn Sacha's geheime tips:

No impregneerspray Needed: Geen impregneerspray nodig voor deze beauties. Het kan namelijk de waterdichte laag aantasten. Let's keep that shine intact!

Warmlopen voor Perfectie: Voordat je naar buiten gaat, warm je lak leren laarzen thuis op om scheurtjes te voorkomen. Gebruik daarna een schoenspanner om leer te beschermen tegen loopplooien en scheurtjes.

Na regen, komt... verzorging: Zijn je lak leren laarzen vies en nat geworden? Zet ze in schoenspanners of vul ze met kantenpapier. Maak ze voorzichtig schoon met een vochtig doekje en gebruik indien nodig een sopje. Doe dit na elke draagbeurt voor langdurig plezier!

Extra shine, extra faboulus: Voor die extra dosis glans gebruik je een beetje vaseline op een zachte doek en masseer je het zachtjes in jouw laarzen. Of ga voor de gamour van Collonil lak mousse.

Met deze tips blijven jouw lak leren laarzen niet alleen een trendy statement maken, maar blijven ze ook in topconditie. Ready to shine?

Ontdek onze Collonil Lack Mousse

Glad leer

Laarzen van glad leer kun je naast het insprayen met een impregneerspray, het best verzorgen met een kleurloze crème die je gemakkelijk kunt aanbrengen met een droge doek. Voor harde vlekken kun je gebruik maken van een zacht doekje met water en een schoenenborstel om de vlekken op droge schoenen voorzichtig weg te schrobben. Heb je geen schoenen borstel? Geen probleem! Dit kan namelijk ook met een oude tandenborstel. Zijn de vlekken toch te moeilijk om op deze manier te verwijderen? Dan zijn het hardnekkige vlekken. In het geval van harde vlekken is het belangrijk om gebruik te maken van een reiniging product, zoals de Collonil clean & care.

Zijn jouw leren boots schoon, maar wil je ze extra laten glanzen? Maak dan gebruik van de color boost. Dit is een crème die de kleur van de laars er weer herstellend, reinigend én voedend uit laat zien.

Bij laarzen gemaakt van gevet leer is het belangrijk dat het leer, vet en soep wordt gehouden. Het gebruik van een speciale créme is hiervoor van belang. Shiny grease is een gevette crème, die het leer water- en vuilafstotend maakt. Dit werkt perfect voor gevet leren schoenen. Voor het reinigen van gevet leer schoenen kun je gebruik maken van een reinigingsschuim om de leren laarzen hiermee voorzichtig schoon te maken.

Shop verschillende soorten leren schoenen online en in de store bij Sacha!