Doorgaan naar artikel
Zo maak je jouw lerenschoenen schoon.
09 november 2020

Sacha's oma tips: verzorging van leren schoenen

Na een enorme regenbui loop je met je chelsea boots per ongeluk door een grote plas met water... Dikke pech, maar ongeacht het weer wil je je nieuwe boots natuurlijk meteen showen. Hoe zorg je er dan toch voor dat je boots weerbestendig zijn en er tiptop uit blijven zien? Wij hebben een aantal tips & tricks op een rijtje gezet zodat je eindeloos van je nieuwe leren items kan genieten. En vooral bij schoenen gemaakt van leer is dit extra belangrijk om de kwaliteit op deze manier te behouden. Dus pak je pen en papier erbij en noteer, want hier ga je iets van leren!

Bekijk alle leren schoenen
chelsea boots

Poets poets poets!

Om goed te kunnen bepalen hoe je je geliefde leren laarzen of schoenen schoonmaakt, is het noodzakelijk om te weten wat voor type leer het is. Ook is het belangrijk om te weten wat voor soort vlekken het zijn. Een watervlek heeft namelijk een andere behandeling nodig dan een schimmelvlek. Als het leer bevlekt is met watervlekken kun je het beste azijn gebruiken om dit weg te poesten. Meng een half kopje azijn met een half kopje (gedestilleerd) water. Gebruik daarna een zachte vochtige doek en wrijf over de vlekken tot je ziet dat ze verdwijnen. Voor andere vlekken als schimmel en vetvlekken zijn hardnekkige stoffen noodzakelijk. Zo zijn bijvoorbeeld terpentine en alcohol de perfecte vlekkenverwijderaars.

Het onderhouden

Als je elke dag dezelfde leren schoenen draagt raakt het geen vocht kwijt. Wissel dus af! Om de kleur en soepelheid van het leer te behouden is het noodzakelijk om je schoenen regelmatig te poetsen. Doe dit niet met een borstel met harde haren maar gebruik een speciale schoenenborstel. Deze borstels bevatten zachte haren zodat je het leer niet beschadigd. Smeer niet te veel schoenpoets créme op de schoen! Te veel crème zorgt ervoor dat het leer niet meer kan ademen.

western boots