Doorgaan naar artikel
Penny loafers.
20 april 2021

Penny loafers

Back in business: penny loafers. Deze klassieke instappers zijn onmisbaar voor een échte fashionista. Vroeger werden de instappers vooral als heel preppy en oubollig gezien, maar dat is verleden tijd! Nu zijn de loafers een echt fashion item en daarom mogen de schoenen absoluut niet ontbreken in je schoenencollectie.

The story of the penny loafers

Het woord loafer komt van de benoeming ‘to loafing around’ wat betekent rondslenteren. Het eerste model van de loafer stamt af uit 1908. In de jaren ‘50 en ‘60 ontstond de term penny loafer, omdat jongeren een penny in de gleuf van hun loafer stopten om in geval van nood naar huis te kunnen bellen. De gleuf bij de loafer was de perfecte verstopplek voor het muntje!

Bekijk alle loafers
penny loafers

Razend populair

Niet alleen Sacha is groots fan van de penny loafer, ook héél veel celebs zijn al gespot met de schoenen. Pixie Lott, Jessica Biel en ook Kendall Jenner worden dagelijks gefotografeerd met de trendy schoenen. Ook is de schoen heel erg populair onder de fashionbloggers en influencers. Natuurlijk kan jij daarom ook zeker niet achterblijven, toch!?

Moderne look met de instappers

Met deze loafer creëer je verschillende looks: ouderwets preppy, tomboy met een mooi pak, classy, stoer met een strakke jeans en leren jasje of hip met een flowy jurkje. Je kunt alle kanten op met de instappers! Natuurlijk is er ook in kleur een ruime keuze: zwart en wit, maar ook knalkleuren zoals zilver en rood. Rood is dé trendkleur van dit moment.

Bekijk alle instappers
penny loafers