Doorgaan naar artikel
Tips om suède schoon te maken.
09 november 2020

Let’s be honest. Suède schoenen zijn prachtig, maar soms ook verschrikkelijk om schoon te krijgen. Dit seizoen komen onze favoriete items terug, namelijk onze hoge laarzen, biker boots, enkellaarsjeswestern boots en sneakers. Deze schoenen zullen natuurlijk ook weer voorbij komen in een suède uitvoering. Suède kenmerkt zich aan de zachte haartjes. Dit materiaal straalt luxe uit, maar kan ook snel beschadigen. Wij geven je dé tips om suède schoenen schoon te maken (en schoon te houden).

Winter Proof

Je favoriete suède laarzen of veterschoenen hebben heel wat te verduren tijdens de regenachtige winter dagen in Nederland. Hoe hard je ook je best doet, vroeg of laat worden ze hoogstwaarschijnlijk vies. Zelfs in de zomer zijn je suède schoenen niet altijd veilig door de verschillende weersomstandigheden. Maar laat je hierdoor niet uit het veld slaan! Onze tips gaan ervoor zorgen dat jouw suède schoenen de winter én de zomer overleven. Kijk snel hieronder voor de ultieme tips voor jouw suède schoenen!

Bekijk onze suède schoenen

De ultieme tips die jij niet wilt missen!

Suède lovers, we've got your back! 🌟

1. Droog Brood Magie: Heb je een eigenwijze vetvlek op je suède gespot? No worries! Pak een stukje droog brood en borstel het vlekje weg. Het brood slurpt het vet op als een pro. Easy, peasy, bread-squeezy!

2. Stomen voor een Boost: Stomen is de sleutel tot een suède revolutie! Kook wat water, laat de stoom opstijgen en geef je suède shoes een spa-momentje. De kleur krijgt een boost en je ziet direct verbetering!

3. Kamertemperatuur Chic: Laat je shoes opdrogen bij kamertemperatuur – nooit bij de kachel! Geef ze daarna een luxe behandeling met een speciale suède borstel. Bye-bye regenachtige platte haartjes! Borstel altijd in één richting voor dat perfecte suède-fluff effect.

4. Gommetje Go: Een onverwachte vlek? Vlakgom to the rescue! Druk zachtjes op de vlek, wrijf heen en weer, en voilà, de vlek verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Bekijk alle onderhoudsproducten

Do's en dont's tijdens het schoonmaken

Do's

Voordat je je nieuwe schoenen gaat dragen is het belangrijk dat je een beschermende spray gebruikt om je schoenen mee in te sprayen. Hiermee voorkom je eventuele vlekken en slijtplekken. Volg de instructies op de spuitbus voor het optimale resultaat. Laat de schoenen na het sprayen een paar uur drogen, zodat de spray goed in kan trekken. 

Dont's

NO GO om suède schoenen te lijf te gaan met water en zeep. Geloof ons, het maakt alles alleen maar erger. Suède en water zijn geen match made in heaven! Denk niet eens aan het laten drogen van verregende suède schoenen onder de verwarming. Het suède wordt hierdoor zo hard als een rots, en je kunt ze direct naar schoenenhemel sturen.

Suède vies? Geen paniek! Regel nummer 1: geef ze altijd een goede spray voordat je op avontuur gaat. Zo blijven jouw suède herenschoenen en damesschoenen in topvorm!

Succes suède lovers!