Doorgaan naar artikel
Tips om suède schoon te maken.
09 november 2020

Sacha's oma tips: suède schoenen schoonmaken

Let’s be honest: suède schoenen zijn prachtig, maar soms moeilijk schoon te krijgen. Dit seizoen komen onze favoriete items - Hoge laarzen, enkellaarsjeswestern boots en sneakers - voorbij in suède uitvoering, en het liefst dragen we ze elke dag. Suède kenmerkt zich aan de zachte haartjes. Dit materiaal straalt natuurlijk luxe uit, maar kan ook snel beschadigen. Wij geven je dé tips om suède schoenen schoon te maken (en schoon te houden).

Tips schoenen schoonmaken

Je favoriete suède laarzen of veterschoenen hebben heel wat te verduren tijdens de regenachtige winterse dagen in Nederland. Hoe hard je ook je best doet, vroeg of laat worden ze vies. Zelfs in de zomer zijn je suède schoenen niet altijd veilig door de verschillende weersomstandigheden. Ladies & gentlemen laat je niet uit het veld slaan! Sacha’s Oma tips zorgen ervoor dat jouw suède schoenen de winter én de zomer doorkomen. Kijk snel hieronder voor de ultieme DO & DON’TS voor jouw suède shoes. Let’s go!

Bekijk alle suède schoenen
western boots

Zo doe je dat!

  • Droog brood: Een (vet-)vlek in suède? Borstel het vlekje met droog brood. Het brood neemt het vet op.
  • Stomen: Stomen werkt perfect! Reinig suède door te stomen. Kook een pannetje water en stomen maar. De suède kleur krijgt meteen een opleving!
  • Kamertemperatuur opdrogen: Laat je schoenen opdrogen bij kamertemperatuur en borstel vervolgens over je schoenen met een speciale borstel om het suède zachter te maken. Als je suède schoenen zijn verregend gaan de haartjes plat staan. Door ze zacht te borstelen met een suède borstel, borstel je alle haartjes weer omhoog. Let op! Veeg altijd één richting op met de borstel.
  • Gommetje: Wanneer je een vlek hebt is een vlakgom ook je redmiddel. Druk een vlakgom op het plekje, wrijf rustig heen en weer en klaar is kees.
Bekijk alle onderhoudsproducten
western boots

Schoonmaken do's and don'ts

Do's

  • Voordat je je nieuwe schoenen gaat dragen is het belangrijk dat je een beschermende spray gebruikt. Hiermee voorkom je vlekken en slijtplekken. Volg de instructies op de spuitbus voor het optimale resultaat. Laat de schoenen na het sprayen een paar uur drogen. 

Don'ts

  • Het is NOT DONE om suède schoenen schoon te maken met water en zeep. Dat maakt de situatie alleen maar erger.
  • Ook is het GEEN goed idee om verregende suède schoenen op te drogen onder de verwarming. Het suède wordt hard en je schoenen kunnen hierna meteen door naar de vuilnisbak.

Nu weet je wat je te doen staat wanneer je suède schoenen vies worden. Regel 1: spuit je schoenen altijd goed in voor gebruik met een bijbehorende spray. Wacht dus niet te lang met het onderhouden van je suède herenschoenen of damesschoenen!

Succes suède lovers!