Doorgaan naar artikel
5 tips bij het kopen van nieuwe schoenen.
20 mei 2021

Waar je op moet letten bij je volgende shopping spree

We kennen het allemaal wel: schoenen die in de winkel tof staan en voelen alsof je er uren op kunt lopen. Tot je thuis komt en merkt dat ze eigenlijk toch niet helemaal aan je  verwachtingen voldoen. Zo eindigen veel schoenen bijna ongedragen achterin de schoenenkast. Zonde, vinden wij. Daarom hebben we een aantal dingen op een rijtje gezet om extra op te letten bij je volgende aankoop.

1. Pas schoenen aan het einde van de dag

De belangrijkste tip die we voor je hebben is: ga niet ’s ochtend schoenen shoppen. Je voeten zetten door de dag heen een klein beetje uit. Doordat je er de hele dag op loopt, zwellen ze altijd een beetje op door het vocht dat naar je voeten zakt. Als schoenen in de ochtend lekker zitten, kan het dus zijn dat ze aan het einde van de dag je voeten beginnen af te knellen. Ga daarom bij voorkeur in de namiddag naar de schoenenwinkel om je schoenen te passen, zodat je zeker weet dat je er gedurende de hele dag comfortabel op kunt lopen.

dames schoenen

2. Ga niet blind op maat

Veel mensen denken dat je schoenmaat een vast gegeven is en dat deze niet kan veranderen. Wrong! Verschillende schoenen hebben verschillende afmetingen, en dus kan je schoenmaat enigszins verschillen. Als je altijd maat 38 hebt, kan het zijn dat een nieuw paar in maat 38 ineens te groot of te smal is. Hou je hier dus niet te sterk aan vast en kijk soms voor een maatje groter of kleiner. Het belangrijkste is dat je voet nergens knelt of uitsteekt. Daarnaast is het ook goed om de breedte maat te checken, deze is namelijk ook niet standaard bij elke schoen hetzelfde en kan ervoor zorgen dat je soms beter voor een andere maat kan gaan. Let er wel altijd op dat veel stoffen, zoals leer en suède nog iets soepeler worden naarmate je meer met de schoenen loopt. Als je schoenen in de winkel al knellen, gaat dit hier echter niet mee verholpen worden en kan je beter een maatje groter passen. Daarnaast klinkt het misschien logisch, maar pas altijd beide schoenen! Dit kan namelijk ook nog wel eens een verschil betekenen in hoe de schoenen aanvoelen en lopen.

cowboylaarzen

3. Focus on the details

Een grote ergernis bij schoenen zijn pijnlijke puntjes die irritatie op de huid veroorzaken. Bijvoorbeeld uitstekende randjes of stiksels, of een hiel die net te strak aansluit waardoor je snel blaren krijgt. Let dus goed op deze details in de schoen en loop er bij het passen ook een paar rondjes mee. Zo voel je vaak al snel of er irritatiepuntjes ontstaan. Bij schoenen van hoge kwaliteit zal dit probleem al veel minder vaak ontstaan omdat deze schoenen meestal beter zijn afgewerkt.

4. Draag goede sokken

Sokken kunnen veel doen voor de pasvorm van een schoen. Zorg er daarom voor dat je bij het passen altijd dezelfde soort sokken draag als wanneer je de schoenen normaal zou dragen. Als je dus altijd dikke sokken in je laarzen draagt is het verstandig om deze ook te dragen tijdens het passen hiervan.

schoenen shoppen

5. Kijk naar de zool

Iets waar de meeste mensen misschien niet meteen naar kijken bij het kopen van een nieuw paar schoenen is de zool. Je ziet hem bijna niet dus waarom zou je er aandacht aan besteden? Nou, het is juist erg belangrijk om de zool van een schoen te checken als je er zeker van wil zijn dat ze lekker lopen. Vooral bij sneakers en laarzen is het belangrijk dat de zool niet te glad is. Gebrek aan profiel in de zool zorgt namelijk voor minder grip, wat ertoe kan leiden dat je sneller uitglijdt. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten, dus check altijd even of er een goed profiel onder de zool zit. Rubberen zolen bieden over het algemeen meer grip. Daarnaast is het ook handig om te kijken naar de buigzaamheid van de zool. Een goede zool buigt namelijk altijd een klein beetje mee op het punt waar je tenen buigen tijdens het lopen, om zo het loopcomfort te verbeteren.

Met deze tips op zak wordt het uitkiezen van je nieuwe favoriete schoenen een eitje! Ontdek snel de nieuwe collectie van Sacha en kom snel langs in de winkel om ze te passen!

Ontdek de collectie