Doorgaan naar artikel
Trend report: afzaklaarzen.
12 april 2021

We hebben ze eventjes moeten missen in de mode, maar ze zijn back in action: de afzaklaarzen. Dit seizoen zie je daarom verschillende van deze boots voor een nonchy look in onze collectie. Van stylish suède exemplaren tot stoere leren afzaklaarzen. We love them all! We geven je de laatste fashion update over onze nieuwe favoriete boots voor dit seizoen.

All about afzaklaarzen

It's all in the name. Afzaklaarzen zijn laarzen die wat afzakken. De schacht van deze boots is niet strak, maar juist een beetje slouchy. De laarzen worden daarom ook wel slouch boots genoemd. Dit afzakeffect geeft de laarzen een nonchalante look. Hierdoor staan de laarzen perfect bij een casual look, maar je stijlt ze op nog veel meer manieren! Afzaklaarzen zijn daarom écht een musthave voor dit seizoen.

Afzaklaarzen in verschillende materialen

Let's start with the base! Het materiaal van jouw paar afzaklaarzen doet veel voor de look. Het is dus maar net waar jij voor wil gaan vandaag! Ga je voor suède? Dit zachte materiaal staat heel classy en vrouwelijk. Met een paar leren laarzen zorg je weer voor een wat stoerdere look. Dit materiaal is wat praktischer voor tijdens slecht weer óf een feestje waarbij er nog weleens een gin tonic op je boots kan belanden.

afzaklaarzen dames

Afzaklaarzen in de populairste kleuren

Als er één trendkleur is waar we dit seizoen niet omheen kunnen, dan is het wel cognac. Ook cognac afzaklaarzen scoren goed! Ze geven een warm tintje aan jouw outfit en dat kunnen we wel gebruiken tijdens de koudere dagen. Natuurlijk zit je ook met zwarte laarzen altijd goed. Deze kleur is een stijlvolle keuze en staat super ladylike!

Blokhak of naaldhak?

Veel afzaklaarzen zijn voorzien van een mooie blokhak. Zo krijg je wél een vrouwelijke look, maar dan zonder de pijnlijke voeten. Love it! Ook op een afzaklaars met een naaldhak mag je gezien worden. Draag zulke showstoppers bijvoorbeeld eens naar een feestje!

Fashionable looks met afzaklaarzen

Ondanks dat wij helemaal van zijn van de flared broeken, komen deze boots toch echt het beste uit over een skinny. Zonde om ze te verstoppen onder zo'n wijdere broek! Wat je erop draagt? Eigenlijk kun je écht alle kanten op: van een blouse tot een nonchy sweater. De laarzen staan ook super leuk onder een sweater dress voor een femme fatale look of een midi jurk voor een boho look. Oftewel: wear them YOUR way!

Ben jij ook al fan van de afzaklaarzen trend?

Kies jouw favo afzaklaarzen
zwarte laarzen