Doorgaan naar artikel
Is jouw schoenenkast al spring ready?
12 april 2021

5 x tips om je schoenenkast spring ready te maken!

Langzaamaan begint de zon vaker te schijnen en beginnen de dagen weer wat langer te worden. Spring is here, yeah! Dit betekent dat je sandalen weer gezien mogen worden en het tijd is om je schoenenkast spring ready te maken. Omdat wij jou graag een handje helpen, hebben wij een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet! Zo is je schoenenkast in no time klaar voor het voorjaar.

1. Making choices can be easy

Maak een selectie van (oude) schoenen die je vorig jaar al niet meer droeg en geef ze weg aan een goed doel zoals Leger Des Heils of Het Rode Kruis. Het is moeilijk (we know) maar hier hou je uiteindelijk ook een goed gevoel aan over (trust us). Bij twijfel, stel jezelf dan de volgende vragen. Wees streng voor jezelf, je kan het.

  • Heb ik deze schoenen vaak gedragen? Waarom wel / waarom niet?
  • Passen deze sandalen of enkellaarsjes nog bij de look die ik wil uitstralen?
  • Kan ik mijn zomerschoenen matchen met outfits uit mijn kledingkast?
  • Zit dit paar comfortabel? Nog steeds blaren.. meteen wegdoen!
  • Ziet dit paar er nog goed uit of zijn ze afgetrapt /versleten of kapot?
Bekijk alle voorjaarsschoenen
Outfit

2. Poets, poets, poets

Geef de schoenen uit de ‘ik wil dat ze blijven’ stapel een goede poetsbeurt. Bescherm je trendy loafers en kleurrijke sandalen met een water- en vuilafstotende spray en poets je witte sneakers weer mooi wit. Meer tips over het schoonmaken van je schoenen vind je hier.

3. Indeling

Verplaats je sandalen, witte sneakers, loafersespadrilles en open pumps naar voren in je schoenenkast. Winterschoenen zoals laarzen en overknees verschuif je naar de achtergrond of berg je op in een schoenendoos. Zo blijven ze netjes en stofvrij.

4. Inrichten

Nu kun je aan de slag met het herinrichten van je schoenenkast. Stel jezelf hierbij eerst de vraag of je je schoenen graag op kleur of type sorteert. Beide kan erg handig zijn!

5. Have fun with it

Last but not least: zet een zomers muziekje op om alvast in de stemming te komen. Have fun with it!

sneakers