• Achteraf betalen
  • 14 dagen bedenktijd
  • Snelle levering
Country/Language
bag
Laden...

leren laarzen onderhouden

HERFST MUSTHAVE: LEREN LAARZEN

In het najaar seizoen van 2022 draait het allemaal om laarzen, en in het bijzonder: leren laarzen gemaakt van een hoog kwaliteit materiaal. De uitgebreide collectie van Sacha bestaat voornamelijk uit laarzen gemaakt van leer. Van hoge veterlaarzen en laarzen met hak, tot enkellaarsje zoals Chelsea boots en chunky biker boots. Hierbij is het zeker niet de bedoeling dat de laarzen van Sacha alleen dit seizoen draagbaar zijn. Door de leren schoenen goed te beschermen en verzorgen behoudt je de kwaliteit door de jaren. Hoe je leren schoenen nou het beste kunt onderhouden? Wij zetten de meest praktische tips op een rijtje hoe je jouw leren laarzen het beste, en niet te vergeten het makkelijkst, kunt onderhouden! The easier the better right?

Shop leren laarzen
leren laarzen

PRE-CARE

Iedereen kent het wel, je hebt nieuwe laarzen gekocht en je wilt ze natuurlijk meteen aan. Naar een festival, een feestje of tijdens een herfstwandeling. In het najaar nemen vaak regenachtige- of sneeuwdagen de overhand. Niks is zo vervelend als dat jouw nieuwe boots na één keer dragen meteen vies zijn. Hiervoor hebben we een hele belangrijke tip: spuit je schoenen goed in met een beschermende spray op 30 cm afstand na de aanschaf. Dit kun je in een van de Sacha stores laten doen, maar je kunt het thuis ook zelf doen. Koop hiervoor een goede onderhoudsspray zoals de Collonil carbon pro aan. Het is belangrijk om dit maandelijks te herhalen. Het kost maar 1 minuut van je tijd, believe it or not!

CLEAN CLEAN CLEAN

Door het inspuiten van je leren laarzen zijn ze goed beschermd tegen vuil en vocht. Maar toch kunnen je boots alsnog vies worden. Gelukkig is door het insprayen de schade beperkt en hebben wij de ultieme tip om ze weer schoon te krijgen! Belangrijk: Wacht eerst tot je schoenen droog zijn als de boots nat zijn geworden. Door de wrijving over een natte plek is het is namelijk mogelijk dat je nóg meer vlekken maakt, en dat willen we zeker niet!

leren laarzen

Het is belangrijk om te kijken naar van wat voor soort leer jouw leren laarzen zijn gemaakt. Per leer is namelijk een andere onderhoudsmethode van belang:

LAK LEER

Lak leren boots zijn een trendy item onder de laarzen, ze geven een unieke twist aan jou look. Maar lak leren laarzen zijn extra gevoelig voor regenachtige dagen en verzorging. Het is namelijk absoluut niet nodig om deze laarzen in te sprayen met een impregneerspray. Hierdoor kan de waterdichte laag juist aangetast worden. Hierbij is het ook belangrijk om jouw lak leren laarzen eerst binnen warm te lopen, hierdoor voorkom je scheurtjes in het leer door de kou. Gebruik hierna een schoenspanner om het leer te beschermen tegen loopplooien en scheurtjes. Zijn je lak leren laarzen vies en nat geworden? Zet je laarzen dan in schoenenspanners of vul ze met krantenpapier. Maak de laarzen voorzichtig schoon met een vochtig doekje en gebruik als het nodig is een sopje. Doe dit elke keer na het dragen en zo houd je extra lang plezier van je lak laarzen.

Je lak boots weer extra laten shinen? Gebruik dan een beetje vaseline op een zachte doek en masseer het zachtjes in jouw laar en je bent weer ready to shine! Je kunt ook gebruik maken van een lak mouse, zoals de Colonil lak mouse.

lak leren laarzen

GLAD LEER

Laarzen van glad leer kun je naast het inspray met een impregneerspray, het best verzorgen met een kleurloze crème die je gemakkelijk kan aanbrengen met een droge doek. Voor harde vlekken kun je gebruik maken van een doekje met water en een schoenenborstel om de vlekken op droge schoenen voorzichtig te schrobben. Heb je geen schoenen borstel? Geen probleem! Dit kan namelijk ook met een oude tandenborstel. Zijn de vlekken toch te moeilijk om op deze manier te verwijderen? Dan zijn het hardnekkige vlekken. In het geval van harde vlekken is het belangrijk om gebruik te maken van een reiningsproduct, zoals de Collonil clean & care. Zijn jouw leren boots schoon, maar wil je ze extra laten glanzen? Maak dan gebruik van de color boost. Dit is een crème die kleur herstellend, reinigend én voedend werkt.

Bij laarzen gemaakt van gevet leer is het belangrijk dat het leer vet en soepel wordt gehouden. Het gebruik van een speciale crème is hiervoor van belang. Shiny grease is een gevette crème wat het leer water- en vuilafstotend maakt en perfect werkt voor gevet leren schoenen. Voor het reinigen van gevet leer kun je gebruik maken van een reinigingsschuim om de leren laarzen voorzichtig schoon te maken.

Shop verschillende soorten leren schoenen online en in store bij Sacha!

Shop leren schoenen
leren laarzen
531 beoordelingen
9.0