Doorgaan naar artikel
Alles over Dr. Martens.
04 oktober 2019

Alles over… Dr. Martens

De Dr. Martens boots zijn waarschijnlijk de bekendste laarzen van het moment. Deze veterboots worden tegenwoordig door iedere fashionista en it-girl gedragen, maar hoe zijn ze eigenlijk ontstaan?

De geschiedenis van Dr. Martens

Het verhaal achter Dr. Martens gaat jaren terug. Klaus Maertens was een soldaat in de Tweede Wereldoorlog die zijn voet brak. De schoenen in de jaren ’40 en ’50 hadden een harde leren zool en dit hielp natuurlijk totaal niet bij het genezingsproces. Klaus besloot daarom zelf een schoen te ontwerpen, welke hij voorzag van Airway zolen. In de tijd die daarop volgde, werd de schoen vooral gedragen door postbodes, fabrieksarbeiders en politieagenten. De subculturen merkten de schoenen op en punkers, grungers en skinheads werden daarna de dragers van de schoenen van meneer Maertens. Toen deze subculturen steeds minder populair werden, daalde ook de verkoop van de Dr. Martens schoenen. Gelukkig zijn de boots nu populairder dan ooit!

Shop alle Dr. Martens
Dr. Martens
Dr. Martens Jetta Black
Dr. Martens Jetta Black
229.99
 • 36
 • 37
 • 38
 • 39
 • 40
 • 41
 • 42

  Dr. Martens 146

  Door de jaren heen heeft Dr. Martens verschillende modellen uitgebracht. Toch kunnen we het model 1460 wel een echte icon noemen. Deze variant, die ook wel “Pascal” genoemd wordt, is namelijk uitgebracht in enorm veel kleuren en materialen. Je vindt de veterlaars bij Sacha bijvoorbeeld in rood lakleer, groen gladleer en roze glitters. We kunnen wel stellen dat er voor ieder wat wils bijzit!

  Vegan Dr. Martens

  Het 1460 model is zo populair dat het merk er een vegan variant van uitbracht. Deze laars is gemaakt van een synthetisch materiaal en vind je bij Sacha in het zwart, roodlak & paarslak! Niet alleen het model Pascal is een populaire schoen uit de Dr. Martens collectie. Ook het model Jadon, welke uitgerust is met plateauzool, is een echte bestseller!

  Dr. Martens inlopen

  Ondanks dat wij groot fan zijn van de boots, kan het inlopen van je nieuwe Dr. Martens nog best een dingetje zijn. Het is even volhouden, maar als ze eenmaal ingelopen zijn, lopen ze heerlijk! Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet waarmee Dr. Martens inlopen een eitje wordt. 

  Dr. Martens verzorgen

  Natuurlijk wil jij jouw aanwinsten zo goed mogelijk verzorgen. We raden je dan ook aan om gebruik te maken van de juiste onderhoudsproducten. Voor lakleer gebruik je bijvoorbeeld een speciale mouse terwijl je voor gladleer een water- en vuil afstotende spray gebruikt. Kijk voor meer tips over het verzorgen van schoenen op het winterproof blog!

  Dr. Martens dames