Doorgaan naar artikel
De perfecte Instagram foto.
15 december 2017

How to: De perfecte Instagram foto maken

Zie je ook vaak jaloersmakende foto’s voorbij komen in je Instagram feed, en denk je dit wil ik ook?
Dan hebben we hieronder een aantal tips op een rijtje gezet om de perfecte Instagram proof foto te maken!

TIP: Heb je voor je begint inspiratie nodig? Kijk dan eens naar de Instagram feed van bekende bloggers of celebs.

Insta tip 1: OOTD

Je look is super belangrijk op een foto. De fashion trends die je bij de meeste bloggers nu terug ziet zijn: de teddy jas, fluwelen broeken, een sailor pet, een heuptasje, oversized truien, sock boots en hoge laarzen. Met een streetstyle look sta je ook altijd goed op een foto! Heb je de perfecte outfit gevonden? Zoek dan een locatie waar je outfit goed mee matched. De grachten in Amsterdam, mooie steden, industriële plekken en cafeetjes met lekker eten doen het altijd goed.

Insta tip 2: Compositie

De juiste compositie is erg belangrijk in een foto. Speel met verschillende hoeken en plaats jezelf niet meteen in het midden. Wanneer je instagram opent, zie je door je foto horizontale en verticale lijnen, gebruik deze en speel af en toe met de compositie. Met de lens of je telefoon kun je ook in- en/ of uitzoomen om zo tot de perfecte compositie te komen.

perfecte instagram foto maken

Insta tip 3: Daylight is a girls best friend

Ga je voor een Instagrammabele foto? Dan is daglicht een must. Het licht is het beste in de ochtend of net tegen de avond aan. Op deze tijdstippen is het licht niet te fel en heb je geen last van overbelichting of schaduwen. Ook kun je gebruik maken van kunst lampen, maar het beste resultaat bereik je toch bij natuurlijk daglicht!

perfecte instagram foto maken

Insta tip 4: De finishing touch

Na het maken van je foto, ga je natuurlijk al je foto’s keuren of ze wel instagram waardig zijn. Twijfel je nog over een aantal foto’s? Dan kun je ze nét wat mooier maken door verschillende bewerk apps. Het bewerken van foto’s is niet altijd zo gemakkelijk door de verschillende opties die er worden geboden. Instagram heeft verschillende filters en helderheid, warmte , verzadiging, schaduw en accent knoppen om je foto de laatste finishing touch te geven. Toch nog niet genoeg aan deze opties? Dan is dé bewerkingsapp waar alle bloggers van houden Afterlight. Deze app biedt 74 filters en verschillende opties om je foto 100% Insta proof te maken.

perfecte instagram foto maken

Insta tip 5: De perfecte Instagram feed

Ga je voor een Instagram feed waar iedere Instagrammer van droomt? Kies dan voor de bewerkte foto die het best past bij de stijl van je andere geplaatste foto’s. Hou bijvoorbeeld 1 bepaalde filter aan zodat jouw feed één geheel wordt. Ook is het thema van je foto belangrijk. Wil je graag een fashion of beauty blogger worden? Post dan vooral leuke outfit post zodat mensen je gaan volgen om outfit inspiratie op te doen.

Hopelijk hebben we jou met deze tips een beetje op weg geholpen om tot de perfecte foto te komen. Is het je gelukt en heb je aan de hand van deze tips een insta waardige foto gemaakt? Tag dan @sachashoes in jullie foto’s, we zijn benieuwd naar het resultaat!