Doorgaan naar artikel
Dr. Martens modellen.
04 oktober 2019

De populairste Dr. Martens modellen

Welke Dr. Martens heeft iedereen, welke Dr. Martens zijn het stevigst of welke Dr. Martens zijn juist het meest soepel? Dikke kans dat deze vragen door je hoofd razen als je een paar van deze populaire boots gaat scoren. Wij geven je het antwoord op deze vragen én nog veel meer info over de populairste Dr. Martens modellen.

Dr. Martens 1460

We trappen af met dé klassieker. Als je op zoek bent naar een paar Dr. Martens dan heb je dit getal vast al eens zien staan. Deze schoen is vernoemd naar zijn verjaardag, namelijk 1 april 1960. Geen grap! Waarschijnlijk is de 1460 waar je aan denkt bij dé Dr. Martens. Deze iconische boots zijn te herkennen aan de 8 veterogen, hiellus en comfy zool met luchtkussen. De 1460 scoor je in allerlei uitvoeringen. Zo heb je de 1460 Pascal, maar ook Mono. Wat nu precies de verschillen zijn tussen al die Dr. Martens modellen leggen we aan je uit.

Shop alle Dr. Martens
dr. martens

Dr. Martens Pascal

De Pascal boots zijn dus zo'n versie van de 1460. Insiders kennen dit "geheimpje" al, maar door het type leer zijn deze boots nét wat zachter dan de standaard 1460. Hierdoor loop je ze wat sneller in. Dit is precies de reden dat veel fashionista's kiezen voor de Pascal van Dr. Martens. Ook dit model is er in verschillende versies. Naast de klassieke zwarte boots, zijn er ook boots met bijvoorbeeld lovertjes of glitter. Je kunt je voorstellen dat deze iets anders aanvoelen dan de standaard Dr. Martens Pascal laarzen.

Dr. Martens Pascal Virginia

Nu begint het misschien wat verwarrend te worden, maar naast Pascal kun je ook nog eens Pascal Virginia zien staan in de webshop. Het verschil tussen deze twee? Wij zijn voor je op onderzoek uitgegaan en kunnen je vertellen dat dit eigenlijk dezelfde boots zijn. Virginia staat voor het soort leer waarvan de Pascal laarzen gemaakt zijn. Dit zachte leer is een stuk minder stug dan het leer van de standaard 1460 boots.

Dr. Martens Mono

Mono is de afkorting van monochroom. Dit klinkt heel fancy, maar betekent simpelweg dat iets één kleur heeft. Mono Dr. Martens zijn dan ook helemaal in één kleur uitgevoerd, bijvoorbeeld zwart of wit. Dit betekent dat de stiksels en hiellus niet de iconische gele kleur hebben, waardoor de boots een edgy look krijgen. Nét wat anders dan anders! Wat helemaal fijn is, is dat er tegenwoordig ook een Pascal Virginia in Mono is. Zo heb je die mono vibe, maar dan wel met het comfort van de Pascal.

Bestel Dr. Martens
dr. martens loafers

Dr. Martens Jadon

Deze Dr. Martens platform boots heb je ongetwijfeld al voorbij zien komen op the gram, want de boots zijn populairder dan ooit! Dit model heeft alle kenmerken van de iconische 1460 laars, maar dan met een torenhoge plateauzool. De Dr. Martens Jadon is ook verkrijgbaar in een vegan variant. Deze zijn nét wat anders door de zwarte stiksels en beige hiellus.

Dr. Martens Vegan

Dat deze boots vegan zijn, zegt natuurlijk meer over het materiaal dan over het model. Toch nemen we ze op in dit lijstje, want de vegan Dr. Martens zijn hot! Deze schoenen zijn helemaal van synthetisch materiaal gemaakt en hebben daarnaast een aantal unieke details waardoor ze een exclusieve look krijgen. Wat dacht je van de goudkleurige veterogen en beige hiellus? We love it!

Heb jij al een keuze gemaakt uit al deze Dr. Martens modellen?

PS skip onze tips voor Dr. Martens inlopen niet!